Morsmelk eller Morsmelkerstatning.

Det er fortsatt mye fordommer der ute mot det å ikke amme barna sine. hvorfor er det slik ? Og hva med de som faktisk ikke kan amme, på grunn av diverse som vi andre faktisk ikke har noe med å stikke nesa vår borti.

Jeg synes det er ille at vi i 2009 ikke kan godta fult ut at det å gi flaske ikke er et nederlag og at flaske barn ikke får noen dårligere utvikling enn det puppe barn får.

En ide kunne jo være å ha en rute på helsekortet du får når du går gravid, hvor legen/jordmor kan krysse av om du skal amme eller gi flaske. Dermed kan de du kommer borti i svangerskapet av helsepersonel gi råd og veiledning i forhold til dine ønsker og ikke om hva de måtte mene å synse.

Jeg tror det blir fler flaskebarn, nettopp fordi det er et stort press på det at du MÅ jo amme. hva skjer med oss når vi føler oss presset, jo vi begynner å stresse og er det noe våre søte små merker så er det jo det at vi stresser å styrer så da skjer det samme med de og mattiden blir bare mas og kjas,melken forsvinner og  vi sitter igjen med fryktlig dårlig samvitighet for at vi ikke klarer å amme. Dette kan igjen gjøre oss deprimerte også begynner ballen å rulle.

Mitt tips er.
Om du kan så prøv og amme men om du føler det bare blir stress, mas og ingen kos ta kontakt med ammehjelpen kanskje de kan hjelpe deg om ikke det er noe for deg, gi flaske. Det er da bedre med ett mett og fornøyd barn
en ett urolig og stresset barn
Du kan jo gi en kombinasjon også så lenge du har nok melk.

Her kan du få tips og råd.

Ammehjelpen

Flaskeposten

Hva er forskjellen?

Selv om morsmelkerstatningen inneholder mye næring, blir den aldri like bra som morsmelk. Forskjellen kan forklares på denne måten: Morsmelkerstatning er bare mat. Morsmelk er en kompleks, levende ernæringsvæske som inneholder antistoffer, enzymer og hormoner, alt sammen noe som gir helsefordeler.

3 SI DIN MENING HER

alenemamman

20.okt.2009 kl.19:16

Jeg er enig med deg. Ble lei av den nedlatende tonen når helsepersonell spør ammer du ikke? Ble fort lei av hele tiden forklare at jeg ikke hadde melk, og at jeg bare følte tiden på sykehuset etter fødselen som et stort ammepress.

-Linda Marie-

21.okt.2009 kl.12:40

om mann ikke har melk selv er det jo erstatning som må til, men om mann har melk selv , er det jo best å amme.

22.okt.2009 kl.00:37

Vet du hva, har faktisk opplevd det motsatte! Her har jeg lagt ammepress på meg selv - mens HS og sykehus har sagt at jeg burde slutte å amme.. Jeg ødela hele starten med småen fordi jeg brukte all tid på å pumpe og styre.. Kjempekjedelig. Fikk et nytt liv etter at jeg startet med MME - og helsestasjonen har vært super!

(men..... hørt om folk som har møtt på ammemafiaen!)

Skriv en ny kommentar

Wendy (mamma)

Wendy (mamma)

38, Askim

Ta en titt inn på den nye bloggen. http.//wendysinfamilie.blogg.no

Unibet 100% Bonus
Unibet 1000 kr Bonus

Meny

PointShop.no

Arkivet


MusicPlaylist
MySpace Music Playlist at MixPod.com

Related Posts with Thumbnails
hits